KWH Freeze suojelee ympäristöä siivous kerrallaan

Suomen ylivoimaisesti suurin pakastevarasto KWH Freeze on perustanut toimitiloihinsa Vantaalle uuden, innovatiivisen siivouskeskuksen, jonka toiminta perustuu kotimaisen Green Berry Oy:n kehittämään täysin myrkyttömään ja kemikaalittomaan Ownwell-siivousmenetelmään.

Green Berry Oy:n Ownwell-siivousmenetelmä on puhdistettuun veteen ja eläviin probiootteihin perustuva innovaatio, jonka tekee ainutlaatuiseksi mikrobiologian ja kemikaalittomuuden yhdistäminen.

”Tutkimukset viittaavat siihen, että perinteiset, kemikaaleihin pohjautuvat siivous menetelmät heikentävät puhdistuskemikaaleille altistuvien ihmisten puolustuskykyä. Käytetyt kemialliset puhdistusaineet näyttäisivät lisäävän pinnoilla olevien haitallisten mikrobien kestävyyttä paitsi käytettyjä puhdistusaineita myös useita antibiootteja vastaan. Viime aikoina tähän ongelmaan on etsitty ratkaisuja mikrobien luontaisista tavoista kilpailla keskenään”, sanoo vanhempi tutkija, mikrobiologi Elina Roine Helsingin yliopistosta.

Altistumme päivittäin haitallisille kemikaaleille ja mikrobeille, varsinkin näinä aikoina haitallisten mikrobien ongelmallisuus korostuu. KWH Freeze haluaa Ownwellsiivousmenetelmän avulla lisätä työntekijöittensä turvallisuutta huolehtimalla mahdollisimman tarkasti toimitilojen puhtaudesta ja myrkyttömyydestä. Samalla säännöllinen Ownwell-siivous vähentää pysyvästi tilojen haitallista mikrobikuormaa siivous kerrallaan.

Testien mukaan jo kahden kuukauden jälkeen Ownwell-menetelmä laski stafylokokkien määrää testikohteissa 73% ja koliformisten bakteerien määrä laski jopa 90%. Siivotun pinnan epätasaisuuksiin jää aina probiootteja ja puhdistuminen jatkuu vaikka siivooja on jo kotona. Lisäksi probioottien tuottamat entsyymit pilkkovat likaa. Myrkytön menetelmä tukee myös KWH Freezen ympäristötavoitteita, joissa yritys on sitoutunut luonnon mahdollisimman vähäiseen kuormitukseen ja ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseen.

Lisätietoja:
KWH Freeze Oy
Peter Lång, CEO
+358 207786211
peter.lang@kwhfreeze.fi

Lisätietoja Ownwell-menetelmästä:
Green Berry Oy
Timo Kaarlela, CEO
+358 44 525 6530
timo.kaarlela@ownwell.fi